OLIVE_CULTURE Mbrojtja e ullirit nga miza.

OLIVE_CULTURE Mbrojtja e ullirit nga miza.


Nje nga metodat per mbrojtjen e prodhimit te ullirit nga miza e ullirit, eshte edhe perdorimi i shisheve plastike te mbushura me solucion DAP + 1 sardele. Kjo perzierje terheq mizen e ullirit duke bere te mundur uljen e dinamikes se popullates ne ullishta. Eshte momenti i duhur per vendosjen e shisheve ne ullishta. Shtetet europiane si Spanja e perdor kete metode ne nje siperfaqe prej 100 mije Ha ullishta.
Te nderuar ullishtar!
Kjo eshte nje metode me pak koste dhe e lehte per ta vendosur ne ulli.
Mos hezitoni!
Situata me mizen e ullirit parashikohet te kete nje popullate te madhe duke u bere nje rrezik per prodhimin e ullirit. Sa me e madhe te jete siperfaqa e ullishtave e mbuluar me shishe plastike, aq me efekt te mire do kemi per luftimin e mizes se ullirit.