OLIVE_CULTURE

OLIVE_CULTURE


Mezazhe per fermeret.
Nga kontrollet e bera ne ne ullishtat e rajonit te Vlores dhe perkatesisht ne Kanine,Pusi Mezin, Bestrove, Kerkove, Panaja, Llakatund, Hoshtime, Cerkovine, Skrofotine, Trevllazer jane konstatuar demtime ne kokerr dhe gjethe (deformime) vetem ne kultivarin “Kalinjot”. Keto demtime i shkakton “merimanga” ose “kepusha e ullirit” e cila ka nje perhapje shume te madhe. Eshte urgjente te merren masa te menjehereshme duke sperkatur me nje preparat me baze sqyfuri 80%. Sperkatja duhet te behet me pompa motorrike qe sigurojne presione te larta dhe arrin ta mbuloje gjithe kuroren me solucion. Koha me e pershtateshme eshte mbas ores 18.00 per te eleminuar ndonje mundesi djegeje nga squfuri.
Ne rast se doni nje prodhim cilesor, pa deformime dhe te ruani masen gjethore, eshte momenti te nderhyni me sperkatje.
Pune te mbare